Bygherre: Boligselskabet Viborg Amt.
Opgavestørrelse: Boliger bruttoareal ca. 840 m², og en grundstørrelse på ca. 4230 m²
Økonomi:
Ydelse ARK.GK:
Evaluering:

Grundet stor efterspørgsel på almene boliger i Løvel, er der i samarbejde med Boligselskabet Viborg Amt, opført et boligprojekt med 8 boliger i tidssvarende stil.

Byggeriet er tænkt som dobbelthuse med mellemliggende carporte, således lydforholdene boligerne imellem reduceres mest muligt.

Boligerne er udført med et asymetrisk taghældning, således der skabes mere rumhøjde i den ene halvdel af huset, hvilket giver mulighed for, at boligens kerneområder som køkken, alrum og opholdsstue kan etableres med et stort glasparti i gavlen, for at trække noget naturligt lys ind til køkkenområdet.

For at dobbelthusene ikke skal syne af en enkelt bolig, er arealerne med carporte, etableret med en lavere liggende tagflade, dels for at skabe lidt variation i byggeriet, men også for at bebyggelsen godt må syne som enkelte boliger.

Boligerne er i den ene del af huset, etableret med skrående lofter, for at skabe en bedre rumvolumen, der hvor man også er flest mennesker samlet som familie.

Indretningsmæssigt, er boligerne som standard, udført som 4 værelses boliger, men med mulighed for ændring til en 3 værelses bolig, såfremt dette måtte være ønsket, hvilket giver mulighed for en større opholdsstue.

Carport og redskabsrum er placeret lige ved boligens indgang, således man kan færdes mellem bolig og carport, samt bolig og redskabsrum, tørskoet i alt slags vejr.

Skitseprojekt.