Bygherre
Privat bygherre – Viborg.
Opgavestørrelse
Ny villa - bruttoareal på 350 m².
Ydelse ARK.GK
Totalrådgiver.
Projekt indhold

Villa hvor bygherren ønskede en bygning der er organisk, spændende og hyggelig.

Villaen ligger på en skrånende grund med udsigt over golfbane og egen sø.

Med de organiske former bliver bygningen en del af omgivelserne, så som bakkerne på golfbanen.

Med niveauspringet på grunden er det muligt at lave nogle interessante og hyggelige kroge og detaljer der gør villaen unik.

Det organiske tag er tænkt udført i falset zink, som løber med ned i terrænniveauet, for at skabe samhørighed mellem terræn og tagflade.

Huset er opbygget af to bygningskroppe som krydser hinanden, og hvor den midterste del af den lave bygning, etableres med græstørv på taget, for igen at skabe samhørighed med det omkringliggende bakkede terræn.

Nederste niveau indeholder følgende:

  • Garage med plads til 3 biler / Teknikrum / Redskabsrum mv. / Gennemgang og adgang til nord-øst terrasse / Stor entre med trappeopgang til øverste niveau / Vinkælder / Aktivitetsrum og selskabslokale / 3 værelser / 2 badeværelser.

Øverste niveau indeholder følgende:

  • Køkken – adgang til nord-øst terrasse / Viktualierum / Spisestue – adgang til nord-øst hævet terrasse / Opholdsstue – adgang til syd-vest hævet terrasse / Kontor / Soveværelse mod nord-vest / Påklædningsrum med adgang fra soveværelse / Stor badeværelse med adgang fra påklædningsrum / Stor entre med trappeadgang til nederste niveau / Gæstetoilet / Adgangsplatou / Vandspejl.
Udførte faser
  • Skitsering med bygherrens inddragelse.
  • Forhåndsdialog med myndighederne.